0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
assistentiesystemen heftruck

Veilig werken met assistentiesystemen

Heftrucks die automatisch snelheid minderen in bochten, reachtrucks die 15% sneller werken, en smalle gangen trucks die precies weten hoe ze zo snel mogelijk naar de volgende picklocatie moeten manoeuvreren. Door heftrucks uit te rusten met handige systemen, tovert u de heftruck om tot dé ideale hulp voor elke heftruck chauffeur. Ziet u door de verschillende technieken het bos niet meer? Wij geven graag een korte uitleg.

Reverse area warning system

Het waarschuwingssysteem voor het achteruitrijden bewaakt de ruimte aan de achterzijde van de truck en geeft de bestuurder een optisch en akoestisch waarschuwingssignaal dat varieert in intensiteit en volume, afhankelijk van de afstand tot het gedetecteerde object.

curveCONTROL

curveCONTROL past de snelheid van de truck in bochten automatisch aan, afhankelijk van de last en de stuurhoek. Hoe zwaarder de lading, hoe langzamer de bochtsnelheid van de truck. Dat maakt het risico op kantelen duidelijk kleiner.

Assistentiesysteem heftruck zoneCONTROL

driveCONTROL

driveCONTROL regelt automatisch de snelheid van de truck, afhankelijk van de actuele hefhoogte. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het rijden met geheven last, terwijl het manoeuvreren nog gevoeliger wordt.

liftCONTROL

Naast het verlagen van de rijsnelheid vermindert liftCONTROL automatisch de neiging van de mast vanaf een bepaalde hefhoogte, zodat de in- en uitslag van goederen sneller en veiliger verloopt.

Indoor/Outdoor Sensor

De indoor/outdoor sensor detecteert met behulp van een radar of de truck zich binnen of buiten bevindt. Op basis van de plek regelt de sensor de maximaal toegestane snelheid.

zoneCONTROL

zoneCONTROL verdeelt het magazijn in zones en bewaakt en controleert de bewegingsvolgorde. Het systeem waarschuwt de chauffeur, afhankelijk van de locatie van de truck, initieert acties en grijpt indien nodig in op de functies van de truck. Bijvoorbeeld door automatisch te remmen, door automatisch te handelen bij het naderen van deuropeningen, door waarschuwingslampen te activeren, of door snelheden of hefhoogtes te begrenzen.

addedVIEW 360°- camera system

addedVIEW 360° is een allround vision systeem dat bestaat uit vier digitale camera's. De bestuurder kan zijn voertuig en de omgeving van bovenaf bekijken. De bestuurder heeft ook het zicht naar voren en naar achteren als een enkel cameraperspectief of in een willekeurige combinatie van twee weergaven in het gesplitste 6'' kleurenscherm beschikbaar.

operationCONTROL

operationCONTROL registreert het gewicht van de lading en de hefhoogte. Het systeem geeft een waarschuwingssignaal zodra het restdraagvermogen van de truck wordt overschreden. Dit voorkomt het kantelen van de truck en maakt een snelle bediening met verhoogde veiligheid mogelijk.

positionCONTROL

positionCONTROL maakt gebruik van voorkeurhefhoogtes om de individuele hefhoogtes aan te passen aan de specifieke situatie. Kortere routes en een geoptimaliseerd hefsysteem leveren tijd- en energiebesparingen op.

assistentiesysteem heftruck positioncontrol

tiltCONTROL

tiltCONTROL houdt automatisch de verticale positie van de mast in stand voor een snellere en veiligere in- en uitslag. Wanneer een derde van het laadvermogen is bereikt, past de mast automatisch de verticale hoek aan, zodat de last te allen tijde veilig wordt getransporteerd.

reachCONTROL

Afhankelijk van het gewicht van de last en de hefhoogte past reachCONTROL automatisch het bereik en de neigsnelheid van de reachtruck aan. Dit zorgt voor een veilig en efficiënt proces en een tijdsbesparing tot 15 procent.

addedVIEW high res vorkcamera

Een digitale, hoge-resolutiecamera in de vork van de truck maakt de hoogste precisie mogelijk bij het handlen van lasten op hoogte. Virtuele laserlijnen zijn een extra visueel hulpmiddel op het display. Bovendien maakt de intelligente scanfunctie het mogelijk om digitale logistieke gegevens, zoals locatiecodes en barcodes, te registreren.

liftNAVIGATION

liftNAVIGATION is een semiautomatische stellinghoogteschakelaar voor reachtrucks, waarbij de benadering van de juiste opslagpositie direct vanuit het WMS naar de truck wordt gestuurd. Zodra de juiste positie is bereikt, wordt de vork automatisch naar de juiste locatie gebracht.

driveNAVIGATION

Bij aansluiting op het WMS geeft driveNAVIGATION de informatie over de volgende pickpositie direct door aan het besturingssysteem van de ECE-orderpicktruck met easyPILOT. De truck benadert de positie automatisch zodra de bestuurder de ECE op afstand start.

warehouseNAVIGATION

warehouseNAVIGATION geeft de juiste opslaglocatie door aan de truck, die deze locatie vervolgens automatisch benadert langs de meest efficiënte diagonaal. De operator hoeft enkel nog de heffunctie te bedienen. Dit resulteert in nauwkeurigere pickprestaties en een verhoging van de productiviteit tot 25 procent.

Wilt u weten welke assistentiesystemen de veiligheid en productiviteit van uw heftrucks vergroten? Neem contact met ons voor meer informatie.
 

Ook interessant

Heeft u nog vragen?