0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
1,5 meter afstand houden in magazijn

1,5 meter afstand houden in het magazijn

Het houden van anderhalve meter afstand is de nieuwe manier van werken. Elk warehouse heeft ondertussen maatregelen getroffen om medewerkers op gepaste afstand van elkaar te laten werken. Speciale looproutes, afzetlinten en andere aanpassingen helpen hierbij. Wat kunt u nog meer doen? Een aantal tips om het voldoende afstand houden in uw magazijn makkelijk en werkbaar te houden.

Maak het makkelijk en visueel

Overal waar je komt, van supermarkt tot winkel, word je herinnerd aan de anderhalve meter afstandsregel. Elk bedrijf hanteert zijn eigen methode. De één brengt vloermarkeringen aan, de ander werkt met afzetlinten. Hierdoor ontstaat er een wirwar aan soorten looproutes. Zorg er daarom voor dat de instructies binnen uw bedrijf zo simpel mogelijk zijn en herhaal de maatregelen van het RIVM, zoals vaak handen wassen en geen handen schudden. Kijk regelmatig op de website van het RIVM voor actuele informatie.

Beeld wordt beter onthouden dan tekst, dus gebruik pictogrammen, plaatjes en eenvoudige kleuren bij het opstellen van uw instructies. Ook bij logistieke operaties met verschillende nationaliteiten is het eenvoudiger om met beeld te werken. Zorg ervoor dat de instructies op verschillende plekken zijn opgehangen. Hoe vaker de instructies worden herhaald, hoe makkelijker het voor medewerkers wordt om zich aan de regels te houden. 

De Jungheinrich Profishop heeft verschillende producten in het assortiment om uw magazijn veilig te houden. Denk hierbij aan vloertape, verkeerspionnen en afzetlinten, maar ook desinfectiezeep en papieren handdoeken voor eenmalig gebruik.

1,5 meter afstand houden in magazijn Jungheinrich

Veiligheid tijdens het nieuwe werken

We raken steeds meer gewend aan het nieuwe werken op anderhalve meter afstand. Daarom is het belangrijk om zaken die er vaak bij inschieten, te blijven uitvoeren. Denk hierbij aan heftruckkeuringen, heftruckopleidingen en het uitvoeren van onderhoud. Heftruckonderhoud kan ook nu veilig gebeuren door een aantal slimme oplossingen.

De brancheorganisatie BMWT adviseert om ook kritisch te kijken naar het verkeersplan. Dit document is niet verplicht, maar helpt wel bij het voldoen aan de verplichting van werkgevers om een veilige werkomgeving te creëren. Heeft u speciale looproutes in het magazijn opgenomen, rijden heftrucks in andere richtingen? Neem dit op in het verkeersplan. Communiceer de veranderingen duidelijk en vaak, zodat medewerkers op de hoogte zijn.

Veilig afstand houden in het magazijn

Heftruckchauffeurs, orderpickers, logistiek managers – sommige beroepen zijn niet vanuit huis uit te voeren. Om iedereen met een essentieel beroep in het magazijn veilig te laten werken, kunt u een aantal maatregelen invoeren.

 Werk in wisselende groepen
Door te werken in verschillende samenstellingen, kom je elkaar minder snel tegen. Ook vaker pauzes houden, zorgt voor meer ruimte op de vloer om afstand van elkaar te houden.
✓ Houd overal 1,5 meter afstand – dus ook in kantines en kleedruimtes
Met minder stoelen in de kantines is het makkelijker zien of er nog plek is of niet.
✓ Controleer op symptomen
Volgens het RIVM is het belangrijk om bij klachten als koorts, luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen en kortademigheid thuis te blijven. Blijf dus alert op medewerkers die deze ziekteverschijnselen hebben.
✓ Zet gangpaden af en vergroot de werkplek
Zo wordt afstand houden logischer en natuurlijker.
✓ Maak vaker en extra schoon
Deuren en plekken die vaak aangeraakt worden, krijgen een extra schoonmaakbeurt.

Vermijd drukte, werk vanuit huis

Hoe minder mensen op één locatie, hoe makkelijker afstand houden wordt. Zorg ervoor dat collega’s die in het warehouse moeten werken, ook voldoende afstand van elkaar kunnen bewaren. Kunt u vanuit huis werken? Doe dit vooral. Maar hoe werk je nou net zo effectief vanuit huis, als op kantoor? Vijf tips om geconcentreerd en prettig thuis te werken:

1. Houd ritme aan
Mensen zijn gehecht aan ritme, dus begint u om 09:00 op kantoor? Begin dan ook om 09:00 met thuiswerken. Door het aandoen van bijvoorbeeld een overhemd, gaat u onbewust in kantoormodus.
2. Zorg voor een goede werkplek
Op kantoor beschikt u over een ergonomische werkplek. Creëer deze werkplek ook thuis. Jungheinrich PROFISHOP heeft diverse ergonomische bureaustoelen, ladeblokken en andere kantoorbenodigdheden in het assortiment.
3. Maak een to-do-lijst
Net zoals op kantoor, is een to-do-lijst onmisbaar. Maak afspraken met uw team of plan feedback momenten en belblokken in, zodat u geconcentreerd blijft werken.
4. Maak in de pauze een wandeling
Wandelen in de pauze zorgt ervoor dat u uw hoofd leeg maakt. Goed voor het verlagen van het stresslevel, maar ook tegen lichamelijke klachten.
5. Zorg voor een duidelijke werk-privé balans
Door thuis te werken, lopen werk en privé steeds meer door elkaar. Door in een (studeer-)kamer te werken, creëert u een fysieke scheiding. Zodra u aan het einde van de dag de deur achter u dicht doet, voelt het alsof u weer terug bent in uw eigen huis.

Heeft u vragen over uw heftrucks, stellingen, keuringen of andere zaken? Wij staan voor u klaar.

Nieuwsbrief inschrijven Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

  • Productnieuws
  • Speciale aanbiedingen & acties
  • Beurzen en evenementen

Schrijf je nu in!

ook interessant

Heeft u nog vragen?