0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Hoogbouwtruck banner

Hoogbouwtruck

Door de steeds stijgende kosten en de snelle doorlooptijd van verschillende artikelen worden hoge omslagcapaciteiten en optimale ruimtebenutting in het magazijn steeds belangrijker. De hoogbouwtrucks van Jungheinrich bieden hiervoor dé oplossing. Onze hoogbouwtrucks staan voor hoge prestaties in het smalle gangen magazijn en zijn toonaangevend op het gebied van flexibiliteit, efficiency en ergonomie. Er zijn twee soorten hoogbouwtrucks: de man-up truck en de man-down truck.

Combitruck EFX Hoogbouwtruck EFX 410/413 >


Combitruck EKX Hoogbouwtruck EKX 410/516 >

Met de man-down hoogbouwtruck blijft het platform op de grond en bewegen alleen de vorken omhoog. Bij het in- en uitslaan kijkt de bestuurder dus omhoog. Met dit type hoogbouwtruck is, dankzij een hefbaar staplatform, orderverzamelen tot het eerste stellingliggerniveau mogelijk.

Bij de man-up hoogbouwtruck beweegt het platform mee omhoog, zodat de bestuurder een goed zicht blijft houden op de vorken. Deze truck wordt veel gebruikt in magazijnen met hoge stellingen, ook bekend als hoogbouw magazijnen. De man-up hoogbouwtruck is speciaal ontwikkeld voor het orderpicken bij hogere grijphoogtes, tot maximaal boven de 12 meter.

Onze hoogbouwtrucks zijn ergonomisch ontworpen. Dankzij de lage opstaphoogte is op- en afstappen eenvoudig en de meerdere opbergmogelijkheden maken de trucks een aangename werkplek.

Hoogbouwtruck man-up

Onze man-up hoogbouwtrucks zijn ergonomisch en gebruiksvriendelijk. Het bedieningspaneel is verstelbaar en voor de rugleuning zijn meerdere opties beschikbaar. Zo blijft de bestuurder ook bij intensief gebruik ergonomisch werken.

Onze range bestaat uit de EKX truck, die ook als cold-store variant verkrijgbaar is. De EKX is een hoogbouwtruck voor het middelhoge hefsegment of voor hefhoogtes tot 18 meter. De gepatenteerde trillingsdemping, het RFID-systeem en slimme assistentiesystemen garanderen een optimaal rijgedrag en een maximale veiligheid. De EKX is verkrijgbaar met een lithium-ion accu voor nog meer beschikbaarheid.

Hoogbouwtruck man-down

Onze man-down hoogbouwtrucks zorgen voor energiezuinig orderpicken bij grotere grijphoogtes. Onze range bestaat uit 2 modellen: de EFX en de ETX. Door de dubbele energierecuperatie tijdens het remmen en het dalen, leveren deze trucks een maximale omslag bij een weinig energieverbruik. Met een lithium-ion accu profiteert u van nog meer flexibiliteit. De trucks zijn uit te rusten met diverse opties voor meer veiligheid, gebruikersgemak en efficiëntie.

Hoogbouwtruck als automatisch geleid voertuig (AGV)

Naast manuele hoogbouwtrucks hebben wij ook 2 geautomatiseerde hoogbouwtrucks: de EKXa (man-up) en de ETXa (man-down). Beide geautomatiseerde trucks beschikken over een efficiënte aandrijftechnologie, een nauwkeurige navigatie en een hoge procesbetrouwbaarheid en –veiligheid.

Bent u geïnteresseerd in een semi-automatische oplossing? Met ons assistentiesysteem warehouseNAVIGATION verandert uw manuele hoogbouw in een semi-geautomatiseerde truck voor 15 tot 25% meer efficiëntie.

Heeft u nog vragen?