0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Automatisch geleide voertuigen AGV Jungheinrich

AGV

AGV’s zijn het hart van de geautomatiseerde logistiek. Ze zorgen voor een automatisch, precies en betrouwbaar transport van goederen. Uitgebreide veiligheidssensoren beschermen mens, lading en machines. Ook in magazijnen met manuele handelingen en hybride magazijnen biedt de AGV uitkomst.

AGV in het magazijn

Automatisch geleide voertuigen (AGV's) zijn ideaal voor herhalende, horizontale palletverplaatsingen, zoals het transport van pallets met gereed product van de productielijn naar het magazijn. AGV’s zijn geschikt voor gebruik in bestaande manuele, hybride of volledig geautomatiseerde omgevingen. De eenvoudige implementatie, de integratie met elk ERP-systeem en de flexibiliteit maakt de AGV een interessante oplossing voor elk magazijn. De AGV kan opereren in lijn met uw voorraadbeheersysteem (WMS). Voor eenvoudige concepten is de stand-alone oplossing een aantrekkelijke keuze.

Deze bedrijven kozen voor een AGV

In het Digital Printing Center van Geostick in Uithoorn hoeven medewerkers niet meer handmatig pallets met gereed product te verplaatsen. De AGV brengt volle pallets van de drukpersen naar de expeditievloer en neemt ook weer lege pallets mee terug. Tijdens pauzes rijdt de AGV zelf naar het laadstation en ’s nachts werkt de AGV zelfstandig door. De terugverdientijd is tweeënhalf jaar en op dit moment onderzoekt Geostick of de AGV bij andere processen ingezet kan worden. Lees hier meer over dit project en onze andere AGV-referenties. 

AGV demonstratie

In 2021 lanceerden wij onze nieuwste AGV, de EKS 215a. De basis van de EKS 215a is een volledig nieuw en compact chassis, waardoor het bijzonder kleine afmetingen heeft. De truck heeft een basisdraagvermogen van 1.500 kg en kan lasten tot zes meter hoogte opslaan. Dit maakt de toepasbaarheid van de truck in bestaande magazijnen en in productieomgevingen nog groter.

De EKS 215a automatiseert manuele processen, die voornamelijk door heftrucks, reachtrucks en stapelaars worden uitgevoerd. Een volledig nieuw ontwikkelde mens-machine interface zorgt voor een bijzonder intuïtieve bediening en veilige inzet.

Wilt u weten of AGV’s passen in uw operatie? Kom dan langs bij onze AGV demo. U krijgt een demonstratie van de EKS 215a en wij vertellen u meer over onze AGV-technologie. Meld u direct aan. 

Heeft u nog vragen?