0172 44 67 89 Service-Hotline Gratis nummer
Contact
Nieuwsbrief
Jungheinrich referentie Peute Recycling

Peute Recycling

Verduurzaming van processen

Peute Recycling in Dordrecht is gespecialiseerd in de recycling van papier en kunststoffen. Het bedrijf is één van de grootste onafhankelijke papier- en plasticverwerkers ter wereld. Peute telt 80 medewerkers en verwerkt 1,2 miljoen ton papier en plastic per jaar. Het bedrijf richt zich sterk op kwaliteit van het eindproduct, de wettelijke regelgeving, het milieu en uiteraard op een gezonde werkomgeving voor haar medewerkers. 

Onze uitdaging

Om extra stappen te zetten naar verdere verduurzaming van het recyclingproces wil Peute overstappen van diesel naar elektrische heftrucks. Echter, het proces vraagt om elektrotrucks met voldoende capaciteit om de productie bij te houden en voldoende inzetduur om met maximaal één extra accu de daginzet van 06.00 tot 21.00 uur te halen. Bovendien moeten de trucks sterk genoeg zijn om met een 3200 kg balenklem, twee balen van gemiddeld 1.350 kg tegelijkertijd te handlen tot 5 meter hefhoogte.   

De oplossing

Waar andere merken/trucks niet verder komen dan 3 tot 6,5 uur inzet, bereikt de Jungheinrich EFG S50s met balenklem en de standaard 930 Ah/80V accu een inzetduur van ruim 8 uur. Toepassing van een accu die extra geschikt is voor hoge ontlaadpieken, zoals bij het gebruik van een balenklem voorkomt, verlengt de inzetduur met nog eens anderhalf uur tot 9,5 uur. De EFG S40s met roterende vorkenklem haalt zelfs 16 uur en voldoet hiermee ruimschoots aan de wensen.

Om aan de benodigde kracht en levensduur te komen, kiest Peute voor de S-versie van zowel de 4 als 5 tons truck. Bij de S-versie worden verzwaarde en sterke assen en motoren ingezet. Het lastzwaartepunt is vergroot. Speciaal voor een goede werking in combinatie met de balenklem is ook het vorkenbord verzwaard en voorzien van extra rollen om de kans tot het uitwalsen van de mast tot een minimum te beperken.

Peute recycling elektrische heftruck 3

Het resultaat

Peute rijdt nu zowel binnen in de sorteer- en pershal, als buiten op het opslagterrein met elektrische heftrucks. De inzet is schoon, stil en krachtig genoeg voor de gewenste productiviteit. De inzetduur is ruim toereikend binnen deze zware industrie, zelfs met continugebruik van de balenklem. Ondanks de initieel hogere investering in het materieel weet Peute de totale exploitatiekosten van de heftrucks te verlagen door over te stappen op zuinige elektrotractie.  

Vraag direct een adviesgesprek aan!

Heeft u nog vragen?