0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ERD 220i banner
05/07/2021

Nieuwe ERD 220i lithium-ion stapelaar

Hamburg / Norderstedt - Jungheinrich presenteert op zijn virtuele vakpersconferentie INNOVATIONS & HIGHLIGHTS 2021 de nieuwe ERD 220i elektrische stapelaar met geïntegreerde lithium-ion accu.

De ERD 220i is ontworpen voor flexibel gebruik in overslagmagazijnen en voor het laden en lossen van vrachtwagens. De ERD 220i heeft een L2-afmeting van slechts 1.065 mm en is daarmee de meest compacte truck in zijn klasse. In vergelijking met zijn voorganger is de ERD 220i 300 mm korter dankzij het nieuwe lithium-ion accuconcept, wat een ruimtebesparing van ongeveer 25 procent oplevert.

De compacte afmetingen maakt de elektrische stapelaar bijzonder wendbaar. De draaicirkel van 1.985 millimeter maakt nauwkeurig manoeuvreren mogelijk, zelfs in de krapste ruimtes. "De ERD 220i biedt maximale ruimte-efficiëntie. Dankzij zijn kleinere draaicirkel heeft de truck in gangpaden minder ruimte nodig. Dankzij de compacte bouw van de ERD 220i kunnen onze klanten op hetzelfde magazijnoppervlak meer opslagruimte creëren," vertelt Torben Sell, Product Manager bij Jungheinrich.

Compact dankzij nieuw lithium-ion accuconcept
Jungheinrich past bij de ERD 220i twee lithium-ion accumodules van elk 130 Ah toe, die in het chassis van de truck zijn geplaatst. Het verdwijnen van de accutrog biedt aanzienlijke voordelen voor de prestaties van de stapelaar. Jungheinrich heeft de gewichtsverdeling van de ERD 220i geoptimaliseerd ten gunste van de rijparameters, wat tot uiting komt in een krachtige acceleratie en rijsnelheden tot 14 km/u mogelijk maakt. De bespaarde ruimte maakt het mogelijk om de truck met twee ruime platformvarianten aan te bieden, zonder dat dit ten koste gaat van de compactheid en wendbaarheid. Beide platforms zijn aan drie zijden voorzien van vaste zijafschermingen, wat veilig en comfortabel werken mogelijk maakt. "De ERD 220i is compacter, comfortabeler en veiliger dan elke andere truck in zijn klasse. Dankzij het nieuwe accuconcept herdefinieert de ERD 220i de drie-eenheid wendbaarheid, veiligheid en ergonomie. Hij sluit geen compromissen en is daarom de truck waar onze klanten al lang naar op zoek zijn," legt Sell uit.

Veilige en comfortabele bediening op het laadperron
Het laden en lossen van vrachtwagens is een van de zwaarste taken voor mens en machine in de intralogistiek. Jungheinrich heeft daarom voor de ERD 220i verschillende functies ontwikkeld voor meer veiligheid, comfort en ergonomie en tegelijkertijd een hogere productiviteit mogelijk gemaakt. De truck detecteert met behulp van een ultrasone sensor wanneer hij in de laadruimte van de vrachtwagen is. Werklichten worden automatisch geactiveerd, waardoor de vrachtwagen-laadruimte wordt verlicht en pallets snel en veilig kunnen worden opgepakt. Dit is vooral in de vroege ochtenduren een voordeel. Tegelijkertijd verlaagt de stapelaar de snelheid tot een klantspecifieke snelheid, zodat de chauffeur de drempel tussen de vrachtwagen en het magazijn kan passeren met minder belasting van zijn rug. Een intuïtief instelbare, gewichtsafhankelijke vering zorgt ervoor dat de intensieve hellingrit de rug ontziet. De af-fabriek te bestellen Floor-Spot LED-lamp verhoogt de zichtbaarheid van de truck en is op een beschermde manier in de zijwand geïntegreerd.

Gebruiksvriendelijke besturing en laden
Het bedieningsconcept smartPILOT maakt een intuïtieve bediening van alle functies met slechts één hand mogelijk. De bediening omvat een automatische middenpositie voor het stuurwiel en is in hoogte verstelbaar. "Opstappen en wegrijden - de nieuwe ERD 220i en ERE 225i zijn uiterst eenvoudig te besturen", licht Sell het voordeel toe. " Kortere opleidingstijden voor nieuwe chauffeurs of in het geval van een vaak wisselend personeelsbestand zijn positieve effecten, net als minder vermoeidheid bij de werknemers."

Dankzij de nieuwe laadinterface kan de truck rechtstreeks worden aangesloten op externe snelladers. Bijzondere flexibiliteit wordt geboden door de, optioneel verkrijgbare, ingebouwde lader waarmee bij elk stopcontact kan worden geladen.

Nieuwe drievoudige mast
Dankzij de nieuwe mastvarianten kan de ERD 220i in de toekomst nog universeler worden ingezet en behalve voor laden en lossen ook voor stapelen worden gebruikt. Een nieuwe drievoudige mast met een hefhoogte van 3.760 mm biedt veruit de hoogste hefhoogte van alle trucks in dit segment. Tegelijkertijd is de totale hoogte van de mast zo compact ontworpen dat de truck in een vrachtwagenaanhanger kan worden gebruikt. De ERD 220i kan twee pallets boven elkaar vervoeren door de wielarmheffing omhoog te zetten. Dit levert een aanzienlijke efficiëntiewinst op, vooral bij het laden en lossen van vrachtwagens.

Nieuw ERE 225i palletwagen
In de zomer zal Jungheinrich ook een nieuwe elektrische meerijd palletwagen op de markt brengen, gebaseerd op de ERD 220i. De ERE 225i is nog compacter dan de ERD 220i en ideaal voor werkzaamheden zonder stapeltaken. De compacte versie van de truck heeft een L2-afmeting van slechts 898 mm; een besparing van 270 mm ten opzichte van het bestaande model. Door het ontbreken van de mast en het verdwijnen van de accutrog staat de bestuurder van de ERE 225i veel dichter bij de vorken. Dat verbetert het zicht op de goederen en de vorken. Het totaalbeeld tijdens het werkproces verbetert aanzienlijk waardoor intuïtiever kan worden gereden.

Heeft u nog vragen?