0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
CO2 neutrale after sales - header
09/05/2022

Jungheinrich Nederland gaat voor CO2-neutrale service

Jungheinrich Nederland zet in 2022 een stap extra in zijn streven naar klimaatneutraliteit, door onderhoud en reparaties CO2-neutraal te verzorgen.

In samenwerking met de externe consultant Fokus Zukunft wordt ingezet op het maximaal verminderen van de huidige uitstoot. Hiermee levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en het behoud van belangrijke hulpbronnen in de intralogistiek.

De toenemende aandacht van het bedrijfsleven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft als gevolg dat ook heftruckleveranciers kritisch worden beoordeeld op duurzaamheidsaspecten. Het Jungheinrich concern introduceerde daarop inspelend onlangs nog de POWERLiNE; een groeiende serie aan trucks met geïntegreerde li-ion accu’s, die tot aan aflevering CO2-neutraal is. Jungheinrich Nederland doet hier nog een schep bovenop door het bewerkstelligen van een klimaatneutrale service.

CO2-uitstoot verminderen
“Voordat je je CO2-uitstoot kunt verminderen, moet je natuurlijk wel weten wat je aan CO2-emissies veroorzaakt. Samen met ons hoofdkantoor en een externe consultant (Fokus Zukunft) hebben we daarom onze uitstoot van 2021 in kaart gebracht”, aldus Peter van Egmond, Director After Sales. “Daaruit bleek bijvoorbeeld dat de meeste emissie wordt veroorzaakt door de brandstof die de servicetechnici verbruiken op de weg van en naar klanten.”

Logischerwijs is dit dan ook de plek waar Jungheinrich Nederland is gestart met het kijken naar hoe besparing kan worden gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld met het aanpassen van het rijgedrag en door de keuze voor het type servicebus. Daarnaast zullen ook andere reductiemogelijkheden worden onderzocht.

Investeren in duurzame projecten
De techniek is nog niet beschikbaar om alle CO2-emissies nu al volledig uit te bannen. Daarom maakt Jungheinrich Nederland van de mogelijkheid gebruik om de uitstoot die het op dit moment niet kan reduceren, jaarlijks te compenseren met de aankoop van erkende CO2 besparende project-certificaten. Op die manier investeert het bedrijf momenteel in het ‘Vishnuprayag Hydro-electric Project’ — een waterkrachtcentrale in India.

Met de voortdurende ontwikkeling en verdere implementatie van reductiemaatregelen zal het aandeel van CO2-compensatie voor onvermijdelijke emissies ook verder afnemen. Deze stappen voor het bereiken van een duurzame servicedienst onderstrepen de betrokkenheid van Jungheinrich in de strijd tegen klimaatverandering en vormen een belangrijke mijlpaal in het streven naar klimaatneutraliteit.

Over Fokus Zukunft
Fokus Zukunft is een brancheonafhankelijk extern duurzaamheidsadviesbureau. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bepalen van operationele en product gerelateerde CO2-footprints, compensatie met erkende certificaten en de ontwikkeling en/of integratie van een operationele duurzaamheidsstrategie.

Lees meer over CO2-neutrale service >

Heeft u nog vragen?