0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
ERC216zi persbericht
02/19/2019

Jungheinrich onthult 's werelds eerste stapelaar met geïntegreerde li-ion accu


Jungheinrich onthult vanochtend de ERC 216zi: ’s werelds eerste stapelaar met een geïntegreerde lithium-ion accu. De toonaangevende fabrikant heeft de voordelen van de lithium-ion techniek gebruikt om een revolutionaire truck te ontwikkelen. De ERC 216zi is niet alleen technisch state-of-the-art, maar heeft ook een totaal vernieuwend ontwerp.

  • Door nieuw design 17 cm korter, dus nóg compacter
  • De lithium-ion accu garandeert korte laadtijden en een continue inzetbaarheid
  • Verbeterde ergonomie door intuïtieve disselbediening
  • Geïntegreerd lastmanagementsysteem voor meer veiligheid

Revolutionair nieuw design

De geïntegreerde lithium-ion accu maakt het mogelijk om de ERC 216zi een complete make-over te geven. De lithium-ion accu is centraal gepositioneerd, wat resulteert in meer bewegingsvrijheid op het staplatform. De ERC 216zi is 17 centimeter korter en een stuk compacter dan een vergelijkbare stapelaar met platform, waardoor de stapelaar wendbaar en makkelijk te manouevreren is. Jungheinrich bestuurslid Marketing & Sales Christian Erlach: "Soms helpt een totaal andere aanpak om tot nieuwe ideeën te komen. Dat is precies wat we hebben gedaan met de ERC 216zi. Het is de perfecte truck om indrukwekkende hoogtes te bereiken."

Ergonomische werkplek

De veiligheid van de bestuurder wordt gewaarborgd middels vaste zij- en achterwanden aan het staplatform. De wanden zijn zo gemonteerd dat de opstapruimte niet wordt beperkt en het platform makkelijk bereikbaar blijft. Voor maximale bescherming heeft de ERC 216zi een ruim panoramadak met een riant doorkijkvenster. De intuïtieve smartPILOT disselkop is eenvoudig in gebruik en alle functies zijn met één hand te bedienen. De decentrale positionering van de smartPILOT biedt de bestuurder altijd de meest ideale werkhouding. 

Maximale veiligheid

Voor het eerst is het lastmanagementsysteem operationCONTROL in de truck geïntegreerd. Dit systeem controleert voortdurend de hefhoogte en last. Zodra een last te hoog is geheven, klinkt een signaal, toont het display een waarschuwing en trilt de smartPILOT. Met het assistentiesysteem positionCONTROL wordt de inslag van lasten nog makkelijker. Het systeem onthoudt ingestelde lasthoogten, wat de veiligheid en efficiëntie vergroot.

De kracht van lithium-ion

Accuwissels behoren definitief tot het verleden met de ERC 216zi. De snelle laadtijden en tussentijds (bij)laden van de geïntegreerde lithium-ion accu biedt talloze nieuwe mogelijkheden. In de koffiepauze of op de plaats van gebruik bijladen? Met de ERC 216zi kan het. Jungheinrich biedt bij elke lithium-ion accu 100% tevredenheidsgarantie en 8 jaar accugarantie.

Heeft u nog vragen?