0172 44 67 89 Service-Hotline
Contact
Nieuwsbrief
Digitale vorkencamera Jungheinrich
01/31/2020

Digitale vorkencamera van Jungheinrich biedt meer proceszekerheid

  • Slimme oplossing voorkomt veelgemaakte opslag- en uitslagfouten
  • Hoge kwaliteit dankzij dynamische aanpassing aan lichtomstandigheden
  • Te combineren met andere assistentiesystemen van Jungheinrich

Hamburg – Jungheinrich presenteert tijdens de persconferentie Innovations & Highlights 2020 een digitale vorkencamera die op een intelligente manier barcodes op goederen en stellingen scant. De oplossing is een onderdeel van het assistentiesysteem addedVIEW.

Verhoogde proceszekerheid dankzij Intelligent Scanning
De vorkencamera voor reachtrucks scant barcodes op goederen en opslagplaatsen. Via de Jungheinrich’s middleware Logistics Interface is de camera gekoppeld aan het WMS, waardoor het mogelijk is om het gewicht van de goederen te controleren op juistheid. Als de informatie klopt, bevestigt de bestuurder de opdracht op het display. Dit verhoogt de proceszekerheid en versnelt de in- en uitslag. Met behulp van de digitale vorkencamera behoren klassieke fouten, zoals het verkeerd plaatsen van goederen terwijl de code op de juiste plek wel is gescand, tot het verleden. Bij het uitslaan voorkomt de vorkencamera het oppakken van de verkeerde pallet.

Dr. Felix Riesenhuber, Hoofd Product Management Assistentiesystemen en –modules bij Jungheinrich AG: "Het handmatig scannen van barcodes in stellingen en op papieren is vrij gebruikelijk. Daarbij ontstaan fouten, omdat de opslaglocatie niet direct wordt gecontroleerd. De digitale camera op de vorken helpt bij het voorkomen van deze fouten en bespaart op tijd en moeite om de fout te herstellen".

Hoge kwaliteit
Zelfs in situaties waar de lichtomstandigheden niet optimaal zijn, garandeert de camera hoge kwaliteit door de parameters dynamisch aan te passen. Door het contrast digitaal aan te passen, maakt de hoge resolutie camera het mogelijk om betrouwbaar de QR-code zelfs op de hoogste stelling te detecteren.

addedVIEW
Het assistentiesysteem addedVIEW is een systeem dat gebruikmaakt van meerdere digitale camera’s. Een andere mogelijkheid dat het systeem biedt, is een 360 graden beeld rondom de truck – inclusief zicht vanuit vogelperspectief. Dankzij het volledige zicht rondom kan de bestuurder in krappe ruimten veilig en snel manoeuvreren. Het systeem is te combineren en parallel te gebruiken met het assistentiesysteem zoneCONTROL, dat bestaat uit één of meer stationaire radiobakens die voortdurend met elkaar communiceren en een waarschuwing geven zodra een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan.

Slimme, efficiënte oplossingen
Assistentiesystemen

Met behulp van de assistentiesystemen van Jungheinrich verhoogt u de veiligheid in uw magazijn en verloopt de in- en uitslag van goederen een stuk efficiënter.

Lees hier meer

Heeft u nog vragen?