Call4Service
Contact
0172 44 67 89 Service-Hotline
Nieuwsbrief
UN Global Compact
07/13/2023

Voor een eerlijke en duurzame economie: Jungheinrich sluit zich aan bij het Global Compact van de Verenigde Naties

Jungheinrich sluit zich aan bij het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties. Dit betekent dat de toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen uit Hamburg, deel uitmaakt van het grootste netwerk in het wereldwijde streven naar een eerlijke en duurzame economie.

Dat Jungheinrich heeft aangekondigd dat het zich aansluit bij het Global Compact-initiatief van de VN, is wederom een belangrijke mijlpaal in de duurzame oriëntatie van het bedrijf. De intralogistieke leverancier onderstreept hiermee zijn inzet voor verantwoord ondernemen.

Het Global Compact-initiatief van de Verenigde Naties is ’s werelds grootste en belangrijkste initiatief voor verantwoord ondernemerschap. Het is gebaseerd op tien universele principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieubescherming en corruptiebestrijding. Door zich aan te sluiten bij het initiatief verplicht Jungheinrich zich om deze principes te integreren in alle aspecten van de bedrijfsvoering en dit aan de VN te laten zien in de vorm van een jaarlijks voortgangsrapport.

“Wij willen een duurzame economie voor een betere wereld”, verklaart Dr. Lars Brzoska, voorzitter van het raad van bestuur bij Jungheinrich AG. “Door ons aan te sluiten bij het Global Compact-initiatief onderstrepen we het commitment van Jungheinrich aan verantwoord en duurzaam handelen.”

Jungheinrich heeft zich al gecommitteerd aan de Sustainable Development Goals als onderdeel van zijn duurzaamheidsstrategie en richt zich in het bijzonder op de doelen klimaatbescherming, duurzame productie en innovatieve industrie. Als ‘duurzaamheidsaanjager’ draagt het bedrijf met zijn energie-efficiënte producten bij aan de duurzame transformatie van de intralogistiek en helpt het zijn klanten hun klimaatdoelen te bereiken.

De onderneming is in maart van dit jaar gestopt met de productie van heftrucks met verbrandingsmotoren en produceert sindsdien uitsluitend elektrisch aangedreven intern transportmaterieel. Daarnaast biedt de intralogistieke leverancier zijn klanten met POWERLiNE milieuvriendelijke lithium-ion trucks die CO2-neutraal zijn tot aan de levering.

Jungheinrich evalueert zijn leveranciers al systematisch op het gebied van mensenrechten, milieu en wet & regelgeving. Momenteel worden meer dan 700 leveranciers regelmatig onderzocht, waarmee 75 procent van het wereldwijde inkoopvolume wordt gedekt. Het bedrijf streeft naar 80 procent in 2025. In principe worden alle bestaande en nieuwe leveranciers in een risicocategorie ingedeeld op basis van ecologische, economische en sociale criteria.
 

Heeft u nog vragen?