Wet & regelgeving

Wet & regelgeving

over heftrucks

Om ongevallen te voorkomen en magazijnmedewerkers te beschermen, zijn er door de overheid en arbodiensten ‘wet & regelgevingen voor interne transportmiddelen’ opgesteld.

Wet- en regelgeving

In Nederland vinden gemiddeld per jaar 126 ernstige ongevallen met heftrucks plaats, waarbij gemiddeld per jaar 4 doden vallen (Bron: Ongevalanalyse SZW). 80% van deze ongevallen waar heftrucks bij betrokken zijn, wordt veroorzaakt door verkeerd gebruik.  Om ongevallen te voorkomen en heftruckchauffeurs te beschermen, zijn er door de overheid en arbodiensten ‘wet & regelgevingen voor interne transportmiddelen’ opgesteld.

Overzicht artikelen: wet & regelgeving rond de heftruck

Energiezuinige elektrische heftrucks voor bedrijven met een energiebesparingsplicht

Bedrijven en instellingen met een energiebesparingsplicht moeten hun energieverbruik verminderen. Ontdek hoe onze elektrische heftrucks bijdragen aan de verlaging van uw elektriciteitsverbruik.  

Heftruck verzekering - wat u zou moeten weten

Bij de koop of huur van een heftruck is het belangrijk om te kijken naar de juiste technische specificaties. Ook is het raadzaam om ervoor te zorgen dat u voldoet aan wettelijke verplichtingen, zoals de verzekering. Maar hoe zit het eigenlijk precies met verzekeringseisen omtrent de heftruck?

Heeft u de verlichting van uw heftruck al op orde?

Goede verlichting is onmisbaar als het gaat om veiligheid in het magazijn. Maar wat zijn de richtlijnen als het gaat om verlichting? Wij zetten de voorschriften op een rij. 

Wet- en regelgeving transport en opslaan gasflessen

Als u werkt met LPG heftrucks heeft uw te maken met gasflessen. Maar met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden als u gasflessen opslaat of transporteert? 

Diesel en LPG heftrucks in halfopen en gesloten ruimtes

De Arbeidsinspectie controleert regelmatig op het juiste gebruik van diesel en LPG heftrucks in halfopen en gesloten ruimtes. Maar is het toegestaan om met een diesel of LPG heftruck binnen rijden?

Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in 2017

Afhankelijk van de gevaareigenschappen en/of de hoeveelheden die worden opgeslagen in een magazijn, bestaan er voorschriften voor onder andere de vloerkwaliteit, brandpreventie, ventilatie, productopvang, veiligheidssignaleringen en noodprocedures.

T- rijbewijs

Vanaf 1 juli 2015 hebben bestuurders van heftrucks breder dan 130 centimeter die op de openbare weg rijden, een T-rijbewijs nodig. Lichtere trucks met dubbele banden of brede voorzetapparatuur kunnen.

Gordelplicht op heftrucks

Is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht? Hier vind u het antwoord.

Contact

Door een telefonische migratie kunnen problemen ontstaan tijdens het bellen. Door +31 toe te voegen aan ons nummer (+31172 44 67 89) heeft u een betere kans op een stabiele connectie.

Heeft u ons toch niet kunnen bereiken? Vul dan ons contactformulier in >

Onze excuses voor het ongemak!