Wet & regelgeving

Wet & regelgeving

over heftrucks

Om ongevallen te voorkomen en magazijnmedewerkers te beschermen, zijn er door de overheid en arbodiensten ‘wet & regelgevingen voor interne transportmiddelen’ opgesteld.

Wet- en regelgeving

In Nederland vinden gemiddeld per jaar 126 ernstige ongevallen met heftrucks plaats, waarbij gemiddeld per jaar 4 doden vallen (Bron: Ongevalanalyse SZW). 80% van deze ongevallen waar heftrucks bij betrokken zijn, wordt veroorzaakt door verkeerd gebruik.  Om ongevallen te voorkomen en heftruckchauffeurs te beschermen, zijn er door de overheid en arbodiensten ‘wet & regelgevingen voor interne transportmiddelen’ opgesteld.

Overzicht artikelen: wet & regelgeving rond de heftruck

Heeft u de verlichting van uw heftruck al op orde?

Goede verlichting is onmisbaar als het gaat om veiligheid in het magazijn. Maar wat zijn de richtlijnen als het gaat om verlichting? Wij zetten de voorschriften op een rij. 

Wet- en regelgeving transport en opslaan gasflessen

Als u werkt met LPG heftrucks heeft uw te maken met gasflessen. Maar met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden als u gasflessen opslaat of transporteert? 

Mia/Vamil

Elk jaar verschijnt er een geactualiseerde Milieulijst met daarop voor welke investeringen ondernemers gebruik kunnen maken van de MIA en/of de Vamil. Voor Vamil is in 2017 een budget van €40 miljoen beschikbaar en voor MIA 97 miljoen Euro.

Diesel en LPG heftrucks in halfopen en gesloten ruimtes

De Arbeidsinspectie controleert regelmatig op het juiste gebruik van diesel en LPG heftrucks in halfopen en gesloten ruimtes. Maar is het toegestaan om met een diesel of LPG heftruck binnen rijden?

Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen in 2016

Afhankelijk van de gevaareigenschappen en/of de hoeveelheden die worden opgeslagen in een magazijn, bestaan er voorschriften voor onder andere de vloerkwaliteit, brandpreventie, ventilatie, productopvang, veiligheidssignaleringen en noodprocedures.

T- rijbewijs

Vanaf 1 juli 2015 hebben bestuurders van heftrucks breder dan 130 centimeter die op de openbare weg rijden, een T-rijbewijs nodig. Lichtere trucks met dubbele banden of brede voorzetapparatuur kunnen.

Gordelplicht op heftrucks

Is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht? Hier vind u het antwoord.

Contact

Neem contact met ons op >

Of bel 0172 44 67 89.