EFG S40 Heftruck van het Jaar

De EFG S40s wint de IFOY 2014 award.

De elektrische Jungheinrich EFG S40 is uitgeroepen tot Heftruck van het Jaar 2014. De jury roemt vooral de ongekende zuinigheid van de EFG S40: als enige heftruck in zijn klasse kan de S40 maar liefst twee ploegendiensten achter elkaar werken zónder de accu te hoeven wisselen of bijladen. Gebruikers sparen zo een dure wisselaccu uit en ontzien tegelijkertijd het milieu.

Uit de onafhankelijke testen van de organisatie achter de verkiezing blijkt dat de zuinigheid niet in het minste ten koste gaat van de productiviteit. De sterke truck is prima geschikt voor gebruik buiten en daarmee een echt alternatief voor diesel- en LPG-heftrucks, stelt de jury.

Jury over Heftruck van het Jaar: “Uitzonderlijk vloeiend stuurgedrag”

De elektrische ‘steer-by-wire’ bediening is precies en voorspelbaar. Het nieuwe parameter stuur past het stuurgedrag aan het gekozen rijprogramma aan. De S40 stuurt bovendien progressief: bij lage snelheid reageert het stuur sterker dan bij het rijden op hogere snelheid. Ongewenste stuurbewegingen worden zo voorkomen, terwijl het manoeuvreren nog steeds eenvoudig en met minimale stuuruitslag gebeurt. Het resulteert volgens de jury in een prettig, uitzonderlijk vloeiend stuurgedrag. De kleine stuurkolom kan ook nog eens prettig in hoogte en neiging worden versteld.

De respons van de SOLO-PILOT afzonderlijke bediening van de hydraulische functies is precies en de snelheid prima.

Meer informatie over elektrische heftrucks

Extra capaciteit voor apparatuur of lange lasten

De jury roemt verder de krachtige verschijning van de Jungheinrich EFG S40. Zowel de voor- als de achteras is breder dan gebruikelijk en dat geeft de truck brede schouders. De opstap is door zijn grijze kleur goed herkenbaar en vergroot de veiligheid. De trede is ruim en comfortabel.

De voetruimte is verder ruim en vrij van hindernissen. Het gas- en het rempedaal hebben volgens de jury een prettige hoogte en afstand tot elkaar.

De EFG S40 heeft een capaciteit van 4.000 kg. Waar heftrucks in deze klasse normaliter een lastzwaartepuntafstand van 500 mm hebben, werkt de S40 met een lastzwaartepuntafstand van 600 mm. De truck kan daardoor worden gebuikt in combinatie met bijvoorbeeld voorbouwapparatuur of langere lasten zonder verlies van capaciteit. De S-serie is verder leverbaar met 3.000 en 5.000 kg draagvermogen. Ook is er een 5.000 kg model met diesel- en LPG-motor.

Meer informatie over elektrische heftrucks

Bekijk de test van de EFG S40